Μπεσαμέλ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Σάλτσες/Σως
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 10:04
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 7032
Selenia

Μια νόστιμη μπεσαμέλ που γίνεται εύκολα!!

besamel1
καλύπτει 1 ταψί φούρνου
 Υλικά 
4 κούπες γάλα (χλιαρό)
9 κ.σ. αλεύρι
9 κ.σ. βούτυρο
1 αβγό
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
 Εκτέλεση 
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και το ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να γίνει κρέμα και να μην έχει σβόλους. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο,το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αβγό, το ανακατεύουμε για να ενωθεί με τη μπεσαμέλ μας.

 Μικρά μυστικά 
Εγώ όταν ρίχνω το γάλα το ανακατεύω με τον αβγοδάρτη και έτσι δεν κάνει ποτέ σβόλους. Αν χρησιμοποιήσετε τη μπεσαμέλ για παστίτσιο μπορείτε να βάλετε γάλα εβαπορέ και να το αραιώσετε με το νερό από τα μακαρόνια.