Σπιτικό Ντρέσινγκ για Σαλάτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Σάλτσες/Σως
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013 23:22
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 5589
Selenia

Μια απλή και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε ένα νόστιμο ντρέσινγκ για να συνοδεύσει τις σαλάτες σας!

nophoto
 Υλικά 
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Εκτέλεση 
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και τα ανακινούμε καλά. Πριν ρίξουμε το ντρέσινγκ πάνω στη σαλάτα μας, το αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον 20', σε θερμοκρασία δωματίου & όχι στο ψυγείο.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ξύδι και το χυμό λεμονιού με βαλσάμικο ή ξύδι με εστραγκόν. Ακόμη, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σκόρδο με σκόρδο σε σκόνη και να προσθέσουμε και λίγη μουστάρδα.

Σχετικές συνταγές