Σκορδαλιά με Ψωμί

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 16
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Σάλτσες/Σως
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 15:56
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 26619
Selenia

Νόστιμη σκορδαλιά με ψωμί, φτιάξτε την για να συνοδέψετε τον μπακαλιάρο σας την 25η Μαρτίου!!

nophoto
5-6 μερίδες
 Υλικά 
4-5 σκελίδες σκόρδο
4-5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ξύδι
1/4 κ.γ. αλάτι
 Εκτέλεση 
Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό και το βρέχουμε, μέχρι να μουλιάσει. Κατόπιν, αφαιρούμε την κόρα του και το στίβουμε. Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι, το σκόρδο, το ξύδι και το αλάτι και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι και χτυπάμε μέχρι να δέσει και να γίνει λείο το μείγμα μας.

 Μικρά μυστικά 
Δεν πρέπει να παραχτυπήσουμε το μείγμα μας, αν είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό. Αν θέλουμε τα χτυπάμε στο γουδί. Το σερβίρουμε με μπακαλιάρο. Μπορούμε να προσθέσουμε και καρύδια στην σκορδαλιά μας,στην περίπτωση αυτή αφαιρούμε 1 φέτα ψωμί και προσθέτουμε 5-6 κ.σ. καρύδια τριμμένα.