Τζατζίκι σπιτικό

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 8
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Σάλτσες/Σως
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012 19:20
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 14203
Selenia

Νόστιμο σπιτικό τζατζίκι, για όσους θέλουν να ξέρουν τι τρώνε και να αποφεύγουν τα συντηρητικά!!

tzatziki1
 Υλικά 
3 κεσεδάκια ή 750 γρ. γιαούρτι
1/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
1 Αγγούρι μεγάλο
 Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Αφαιρούμε τα σπόρια του με ένα κουτάλι και το τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη.
Στη συνέχεια το στύβουμε με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά του.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Κλείνουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το φάμε.

 Μικρά μυστικά 
Όταν το φτιάξουμε αν έχει επιπλέον υγρά, το σκεπάζουμε με μία φρυγανιά ή μία φέτα ξερό ψωμί, για να τα απορροφήσει και μετά το βάζουμε στη συντήρηση για 30΄. Αν θέλουμε μπορούμε όταν το σερβίρουμε να ρίξουμε από πάνω λίγο λάδι και να το πασπαλίσουμε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.