Σάλτσα Ροκφόρ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 5
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Σάλτσες/Σως
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 14:55
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 17566
Selenia

Σάλτσα με ροκφόρ και κρέμα γάλακτος, για να συνοδεύσετε τα φαγητά σας!

saltsa-rokfor
 Υλικά 
150 γρ. ροκφόρ (ή μπλε τυρί)
3-4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
300 γρ. κρέμα γάλακτος
Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 Εκτέλεση 
Λιώνουμε το ροκφόρ με ένα πηρούνι. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ και τα μυρωδικά σε μία κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 3΄-4΄, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα για να μη μας κολλήσει.Όταν είναι έτοιμη την περιχύνουμε πάνω από το φαγητό μας.

 Μικρά μυστικά 
Συνδυάζεται πολύ ωραία με κοτόμπουκιές αλλά και με οποιοδήποτε άλλο κρεατικό. Επίσης ταιριάζει και με ζυμαρικά.