Κουρκούτι με μπύρα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 11
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Σάλτσες/Σως
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2012 00:28
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 14630
Selenia

Το κουρκούτι αυτό είναι τέλειο για να τηγανίζουμε ψάρια, κολοκυθάκια και όποιο άλλο λαχανικό τραβάει η όρεξή μας.

kourkoutimpiras
 Υλικά 
200 γρ. αλεύρι
200 γρ. κόρν φλάουρ
1 κ.γ. αλάτι
Ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
400-600 ml παγωμένη μπύρα
 Εκτέλεση 
Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη μπύρα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό αλλά όχι στερεό. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν είμαστε έτοιμοι να τηγανίσουμε το βγάζουμε από το ψυγείο και βουτάμε μέσα (να καλυφθούν καλά) τα λαχανικά ή το ψάρι μας.

 Μικρά μυστικά 
Ρίχνουμε όση μπύρα χρειαστεί για να έχουμε τη σωστή υφή στο κουρκούτι μας.