Φασόλια Μαυρομάτικα Σαλάτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Σαλάτες
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 00:46
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 6907
Selenia

Νόστιμη σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, ένα πολύ γευστικό και παράλληλα υγιεινό πιάτο!!

Fasolia-mayromatika
6-8 μερίδες
35'-40'
 Υλικά 
400 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ροδέλες
2-3 κλωναράκια σέλινο φρέσκο, ψιλοκομμένο
3-4 κλωναράκια μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
1-2 πιπεριές φλωρίνης σε βάζο, κομμένες σε λωρίδες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. ξύδι
1-2 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
 Εκτέλεση 
Βάζουμε τα φασόλια στο νερό από την προηγούμενη μέρα. Την επόμενη τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό και τα βράζουμε μέχρι να αφρίσουν. Πετάμε αυτό το νερό και τα ξαναβράζουμε για 35'-40', σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το λάδι, το αλατοπίπερο, το ξίδι και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε με ένα πηρούνι, να ενωθούν καλά.
Βάζουμε τα φασόλια σε σαλατιέρα και προσθέτουμε τις πιπεριές, το σέλινο και τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά) και ανακατεύουμε απαλά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε πάλι. Πασπαλίζουμε από πάνω με το μαϊντανό.
Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 20'-30' για να δέσει η σάλτσα με τη σαλάτα και κατόπιν σερβίρουμε.

 Μικρά μυστικά 
Τα φασόλια πρέπει να μείνουν στο νερό, τουλάχιστον για 10-12 ώρες. Μπορούμε να βάλουμε φρέσκες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες ή κύβους.