Σαλάτα του Καίσαρα (Caesars Salad)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Σαλάτες
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012 10:06
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 7558
Selenia

Νόστιμη σαλάτα, που μπορεί να αποτελέσει και ένα ελαφρύ γεύμα από μόνη της.

caesarsalad
8 μερίδες
 Υλικά 
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

Κρουτόν:
2 κούπες ψωμί μπαγιάτικο (κομμένο σε κύβους)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. πιπέρι

Ντρέσινγκ:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
3 κ.σ. νερό κρύο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. Αλάτι και πιπέρι
 Εκτέλεση 
Ετοιμάζουμε τα κρουτόν: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς C. Βάζουμε σε ένα ταψί το ψωμί, το περιχύνουμε με το λάδι και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το σκόρδο σε σκόνη και το πιπέρι και ψήνουμε για 30’ ή μέχρι να γίνει τραγανό.
Πλένουμε και στεγνώνουμε το μαρούλι. Το κόβουμε, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα κρουτόν.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα υλικά του ντρέσινγκ, το ρίχνουμε πάνω από το μαρούλι και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

 Μικρά μυστικά 
Η σαλάτα του Καίσαρα σερβίρεται αμέσως, αφού βάλουμε το ντρέσινγκ. Μπορούμε να προσθέσουμε επίσης βραστά αυγά κομμένα, κομμάτια από στήθος βρασμένου κοτόπουλου, λεπτές φέτες κρεμμύδι, κομματάκια μπέικον, βρασμένο καλαμπόκι.