Καλαμαράκια με ζυμαρικά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ψάρια/Θαλασσινά
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013 00:16
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 12844
Selenia

Καλαμαράκια σε ροδέλες με σπαγγέτι και κρασί! Νόστιμα, εύκολα και κυρίως νηστίσιμα!!

nophoto
4 μερίδες
30'-40'
 Υλικά 
500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα
4 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 φλ.τσ. λευκό κρασί
Λίγο νερό ζεστό (προαιρετικά)
3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1-2 κ.σ. άνιθο
2 πιπεριές, ψιλοκομμένες
Αλάτι, πιπέρι
 Εκτέλεση 
Κόβουμε το καλαμάρι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ελαφρά, το σοτάρουμε για 4'-5'. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον άνηθο και προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειαστεί, για να καλύπτονται τα καλαμάρια. Βράζουμε για 30'-40' ή μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια και πήξει η σάλτσα τους.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Πρέπει να είναι al dente. Τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τους προσθέτουμε το μείγμα με τα καλαμαράκια. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 2'-3', στο μάτι σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρεται ζεστό, πασπαλίζοντας από πάνω με το μαϊντανό.

 Μικρά μυστικά 
Αν τα θέλουμε κοκκινιστά μπορούμε να προσθέσουμε και 5-6 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1/2 κουτί χυμό ντομάτας, όταν ρίξουμε το κρασί. Όσο βράζουν τα καλαμάρια μπορεί να χρειαστεί να ξαναπροσθέσουμε ζεστό νερό.