Κροκέτες μπακαλιάρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 7
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ψάρια/Θαλασσινά
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 17:34
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 8239
Selenia

Γευστικές κροκέτες από μπακαλιάρο, για να ακολουθήσουμε την παράδοση της 25ης Μαρτίου!!

kroketes-mpakaliarou1
4-6 μερίδες
 Υλικά 
1/2 κιλό μπακαλιάρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
Πιπέρι

Κουρκούτι:
1 κούπα αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κούπα νερό (ή όσο σηκώσει)
Αλάτι, πιπέρι

Λάδι για τηγάνισμα
 Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο από την πέτσα του και τον πλένουμε. Τον βάζουμε σε μία λεκάνη με αρκετό νερό (να τον σκεπάζει). Θα πρέπει να μείνει στο νερό για 24 ώρες για να ξαλμυρίσει και να φουσκώσει. θα πρέπει να αλλάξουμε νερό και να βάλουμε καθαρό αρκετές φορές*. Στη συνέχεια τον στραγγίζουμε (να φύγουν όλα τα νερά του) και αφού του αφαιρέσουμε τα κόκκαλα, τον κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά για το κουρκούτι (το νερό το προσθέτουμε λίγο-λίγο, όσο χρειαστεί) και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν αρκετά πηχτό χυλό.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μπακαλιάρο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, την πιπεριά και το πιπέρι. Ενώνουμε το μείγμα του μπακαλιάρου με το κουρκούτι και τα ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, σε ένα τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μας για 4'-5', μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.

 Μικρά μυστικά 
*Αν ο μπακαλιάρος μας είναι ξαλμυρισμένος, δε χρειάζεται η παραπάνω διαδικασία. Για πιο όμορφο αποτέλεσμα βουτάμε κάθε φορά το κουτάλι μας σε κρύο νερό και μετά στο χυλό.
Μην ξεχάσετε να φτιάξετε μαζί, για να συνοδεύσει τις κροκέτες σας, την σκορδαλιά με ψωμί ή με πατάτες (http://www.syntagesmefantasia.gr/index.php/saltses-sos/297-skordalia-me-psomi, http://www.syntagesmefantasia.gr/index.php/saltses-sos/296-skordalia-me-patates)