Νόστιμα Γεμιστά Καλαμάρια

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ψάρια/Θαλασσινά
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013 23:03
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 7117
Selenia

Απολαύστε πολύ γευστικά καλαμάρια, με γέμιση από ρύζι και μυρωδικά!!

nophoto
5-6 μερίδες
50'-1 ώρα
 Υλικά 
1 & 1/2 κιλό μέτρια ή μεγάλα καλαμάρια
1 φλ.τσ. ρύζι (γλασέ ή νυχάκι)
1 φλ.τσ. λάδι
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή 2 ξερά ψιλοκομμένα
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες & ψιλοκομμένες
3/4 φλ.τσ. κρασί λευκό
2 κ.σ. χυμός λεμόνι
1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
 Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα καλαμάρια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Παίρνουμε τα κεφάλια, τα πτερύγια και τα πλοκάμια και 1-2 καλαμάρια και τα ψιλοκόβουμε.
Σοτάρουμε με το μισό λάδι τα κρεμμύδια και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καλαμάρια για να σοταριστούν και αυτά. Προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρωδικά, το σκόρδο, τις ντομάτες και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ανοίγουμε τα καλαμάρια και τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι λίγο πιο πολύ από το μισό τους. Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες. Σε μία κατσαρόλα που χωράει τα καλαμάρια, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα καλαμάρια. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σβήνουμε με το κρασί. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, για 50'-1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.

 Μικρά μυστικά 
Δεν πρέπει να βάλουμε πολύ γέμιση γιατί το ρύζι φουσκώνει και τα καλαμάρια θα ανοίξουν κατά το ψήσιμο. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε στη γέμιση και κουκουνάρια.