Φαχίτας Γαλοπούλας με Λαχανικά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Πουλερικά
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 09 Ιουνίου 2013 20:17
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 4589
Selenia

Μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή με γαλοπούλα και πιπεριές τυλιγμένα μέσα σε τορτίγιες!!

nophoto
4 μερίδες
 Υλικά 
4 τορτίγιες
400 γρ. γαλοπούλα στήθος, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
3 πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
1/4 φλ.τσ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
3-4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κ.σ. κορν φλάουρ
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι, τριμμένο
 Εκτέλεση 
Τυλίγουμε τις τορτίγιες σε αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς C για 7'-8' περίπου. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ και το κόκκινο πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3'-4'. Κατόπιν τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε τη γαλαπούλα για 5'-6' ή μέχρι να ψηθεί. Ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και το αφήνουμε λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Ξαναβάζουμε μέσα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, τα αφήνουμε για για 1'-2' και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Μοιράζουμε με ένα κουτάλι το μείγμα της γαλοπούλα επάνω στις τορτίγιες και τις τυλίγουμε.

 Μικρά μυστικά 
Σερβίρονται ζεστές.