Σουβλάκια με κοτόπουλο και λουκάνικο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Πουλερικά
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 09:56
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 3683
Selenia

Εξαιρετικά γευστικά και νόστιμα, μαριναρισμένα σουβλάκια με κοτόπουλο, λουκάνικο και λαχανικά!!

nophoto
15-20 σουβλάκια
15'-25'
 Υλικά 
1 κιλό στήθος κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε κομμάτια
500 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε κομμάτια
3/4 φλ.τσ. χυμό πορτοκάλι
1/4 φλ.τσ. ξίδι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 λεμόνι,χυμός
1 κονσέρβα μανιτάρια σε κομμάτια, στραγγισμένα ή 300-400 γρ. φρέσκα
2 μέτριες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια
2 φλ.τσ. ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
Αλάτι, πιπέρι
 Εκτέλεση 
Σε ένα μπολ βάζουμε το ξίδι, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο, τη σόγια, το σκόρδο, το χυμό λεμόνι και το χυμό πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε. Κρατάμε 1/2 φλ.τσ. από τη μαρινάδα και το βάζουμε στο ψυγείο, μοιράζουμε την υπόλοιπη σε δύο σακούλες ψυγείου. Βάζουμε στη μια τσάντα τα κομμάτια από το κοτόπουλο και τα μισά από τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και στην άλλη το λουκάνικο με τα υπόλοιπα. Κλείνουμε καλά τις σακούλες και τις βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
Παίρνουμε 15-20 καλαμάκια για σουμβλάκια και τους περνάμε κομμάτια κοτόπουλο, λαχανικών και λουκάνικου εναλλάξ. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα 15'-25' ή μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. Εναλλακτικά τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στο γκρίλ πάνω σε λαδωμένη σχάρα, μέσα σε ταψί. Τα γυρίζουμε συχνά και τα περιχύνουμε κατά διαστήματα με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει.

 Μικρά μυστικά 
Για να μη μας καούν τα καλαμάκια τα βάζουμε πρώτα στο νερό και τα αφήνουμε για 15'-20'. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μαρινάδα, αν μας περισσέψει, σαν σάλτσα για τα συνοδευτικά μας π.χ. πατάτες, ρύζι.