Εύκολα Τυροπιτάκια Χωρίς Φύλλο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 14
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Πίτες
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 23:57
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 13605
Selenia

Πολύ νόστιμα τυροπιτάκια που γίνονται γρήγορα και εύκολα, χωρίς να ανοίξουμε φύλλο! Ιδανικά για κολατσιό!

Eykola-Tyropitakia
50-60 τμχ.
20'-25'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο σηκώσει ή ζύμη
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
2 φλ.τσ. γάλα χλιαρό
2 & ½ φλ.τσ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
2 κ. σ. ξύδι
1/2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ. γ. αλάτι
200 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Λίγο πιπέρι
Σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα και το λάδι. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα τυριά) και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά. Συνεχίζουμε ζυμώνοντας απαλά μέχρι να έχουμε μία ζύμη αφράτη, δεν πρέπει να παραζυμωθεί. Κατόπιν προσθέτουμε και τα τυριά και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν στην υπόλοιπη ζύμη. Πλάθουμε μικρές πλακέ μπαλίτσες και τις βάζουμε ταψί με λαδόκολλα ή λαδωμένο. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια από πάνω με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και ψήνουμε για 20-25 ή μέχρι να ροδίσουν τα τυροπιτάκια μας.

 Μικρά μυστικά 
Η ζύμη επειδή είναι λαδερή, δεν πρέπει να ζυμωθεί πολύ έντονα γιατί θα βγάλει το λάδι της και θα σκληρύνει. Τα φυλάμε σε αεροστεγές κουτί, κατά προτίμηση μεταλλικό. Ακόμη μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη μέσα σε σακουλάκι .