Ρολό πατάτας με κρεμμύδια

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Πίτες
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 23:15
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 6857
Selenia

Γευστικό ρολό σφολιάτας, με πατάτες και κρεμμύδια! Γίνεται εύκολα και γρήγορα!!

nophoto
1 ρολό
35'-45'
200 βαθμούς C
 Υλικά 
3-4 πατάτες
100 γρ. κασέρι, τριμμένο
100 γρ. γκούντα, κομματάκια
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Λίγο θυμάρι (κατά προτίμηση φρέσκο)
Λίγη ρίγανη (κατά προτίμηση φρέσκια)
Πιπέρι, αλάτι
1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
1 φύλλο σφολιάτας
 Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια. Τις βράζουμε για 18'-22' ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε ελαφρά με ένα πηρούνι. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2-3 κ.σ. νερό και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3'-5', να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
Γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλατοπίπερο, το θυμάρι, τη ρίγανη, τα τυριά, τα κρεμμύδια και τις πατάτες και τα ανακατεύουμε, να ενωθούν καλά.
Τοποθετούμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και την αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό. Βάζουμε τη γέμιση στο 1/3 από τη σφολιάτα, από τη μακριά πλευρά της, αφήνοντας περιθώριο 2 εκ. από τις άκρες. Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό και το τρυπάμε σε μερικά σημεία με ένα πηρούνι.
Αλείφουμε το ρολό από πάνω με το χτυπημένο αβγό. Ψήνουμε για 35'-45' ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί η σφολιάτα. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κατόπιν κόβουμε σε φέτες.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να φτιάξουμε το ρολό μία ημέρα πριν το ψήσουμε και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο. Στο στάδιο πριν το ψήσουμε (χωρίς να αλείψουμε από πάνω με αβγό) μπορούμε να το καταψύξουμε. Μπορούμε να διπλασιάσουμε τα υλικά και να φτιάξουμε 2 ρολά.