Φανταστικά τυροπιτάκια

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 11
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Πίτες
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 16:56
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 13343
Selenia

Γευστικά τυροπιτάκια με φανταστικό φύλλο που ανοίγουμε μόνοι μας!!

fantastika-tyropitakia
40-45 πιτάκια
25'-30'
160-170 βαθμούς C
 Υλικά 
1 & 1/2 κ.σ. μαγιά ξηρή
1 κούπα γάλα (χλιαρό) & λίγο ακόμη για άλειμμα
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. ξύδι
1 & 1/4 κ.γ. αλάτι
1 αβγό
3/4 της κούπας σπορέλαιο
4 κούπες αλεύρι

Γέμιση:
450-500 γρ. φέτα
1/3 της κούπας γάλα
Πιπέρι
Πάπρικα (προαιρετικά)
 Εκτέλεση 
Γέμιση: Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι, ρίχνουμε πιπέρι και προσθέτουμε το γάλα (όσο χρειαστεί για να έχουμε μία σχετικά πηχτή γέμιση).
Ζύμη:Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το σπορέλαιο, το ξύδι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το γάλα και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το αβγό, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι (κοσκινισμένο) και ανακατεύουμε, ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Κατόπιν σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 25'-30' μέχρι να φουσκώσει. Στη συνέχεια την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1-2 εκ. και με ένα φλυτζάνι ή ένα κουπ πατ κόβουμε κύκλους.
Συναρμολόγηση: Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε πιτάκι και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Τα πατάμε στις άκρες με ένα πιρούνι για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο και τα αλείφουμε από πάνω με γάλα.
Τα βάζουμε σε ταψία με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 160 βαθμούς C για 25'-30' ή μέχρι να ροδίσουν τα πιτάκια μας.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να βάλουμε και κίτρινα τυριά μαζί με ζαμπόν ή λουκανικάκια, αντί για φέτα. Επίσης αν αφαιρέσουμε το 1 κ.γ. αλάτι μπορούμε να βάλουμε μέσα κομμάτια κουβερτούρας ή μερέντα και να τα κάνουμε γλυκά πιτάκια.