Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν σε νερό από το βράδυ. Το πρωί τα στραγγίζουμε και αν δεν είναι ξεφλουδισμένα τα βάζουμε σε μία πετσέτα και τα τρίβουμε για να ξεφλουδιστούν. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε για να φύγουν οι φλούδες και τα ξαναστραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει. Καθαρίζουμε τις φλούδες από το κρεμμύδι και το ρίχνουμε ολόκληρο στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και τα σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν, κατά διαστήματα αφαιρούμε τους αφρούς που σχηματίζονται στην επιφάνεια του νερού. Αφαιρούμε το κρεμμύδι και αν θέλουμε το λιώνουμε και το προσθέτουμε στα ρεβύθια.