Φασολάδα με καυτερή πιπεριά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Όσπρια
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 09:48
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 4917
Selenia

Η κλασσική συνταγή της φασολάδας, για όσους τώρα μαθαίνουν να μαγειρεύουν αλλά έχουν κέφι και διάθεση!!

fasolada1
6 άτομα
1 ώρα
 Υλικά 
1/2 κιλό φασόλια ξερά
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
1 λίτρο
1 κουτί ντομάτα χυμό ή 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες (λιωμένες στο μπλέντερ)
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μικρό κομμάτι καυτερή πιπεριά
Αλάτι
Μαιντάνο
Σέλινο
 Εκτέλεση 
Βάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό για να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει, βράζουμε μέχρι να πάρουν μία βράση και να αφρίσουν. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό, το κρεμμύδι, τη σάλτσα, τα καρότα, το αλάτι, το μαιντανό και το σέλινο και την πιπεριά. Τα βράζουμε και όταν είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνουμε το λάδι. Όταν μαλακώσουν σε 1 ώρα περίπου και μείνουν με όση σάλτσα μας αρέσει είναι έτοιμα.

 Μικρά μυστικά 
Στη χύτρα θέλουν το μισό χρόνο και χυλώνουν πιο ωραία, εκεί βάζουμε όλα τα υλικά από την αρχή μέσα και κατόπιν βράζουμε. Αν βάλουμε πιπεριά καυτερή την αφαιρούμε πριν σερβίρουμε, αν δε βάλουμε προσθέτουμε πιπέρι στο φαγητό μας.