Πατάτες "Τηγανιτές" Φούρνου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 7
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ορεκτικά/Μεζέδες
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 19:18
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 17557
Selenia

Λαχταριστές, τραγανές πατάτες που όμως δεν είναι τηγανιτές!! Γίνονται στο φούρνο και είναι πολύ νόστιμες και κυρίως υγιεινές!!

Patates-tiganites-fournoy
8'-10', ανάλογα το φούρνο
200-220 βαθμούς C
 Υλικά 
Πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
 Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη διαλύονται. Στη συνέχεια τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις κόβουμε σαν τηγανιτές. Τις βάζουμε σε ταψί λαδωμένο ή με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και τα μυρωδικά και ραντίζουμε από πάνω με το ελαιόλαδο (όχι πάρα πολύ). Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στον αέρα και γκριλ στους 200-220 βαθμούς C για 8'-10', ανάλογα πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας. Όταν ροδίσουν οι πατάτες τις κουνάμε λίγο ή τις γυρνάμε απαλά με μία σπάτουλα για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά τους.
Κατόπιν τις βγάζουμε από το φούρνο και τις σερβίρουμε.

 Μικρά μυστικά 
Όταν είναι στο φούρνο τις κοιτάμε συχνά γιατί, ανάλογα με το φούρνο, μπορεί να ροδίσουν πιο γρήγορα και να καούν. Μπορούμε αν έχουμε χύτρα να τις κόψουμε από την αρχή στο σχήμα της τηγανιτής πατάτας και να τις κάνουμε μέσα στο καλαθάκι τους, στον ατμό σε 10'-12' και στη συνέχεια να κάνουμε την ίδια διαδικασία με το φούρνο.