Σπιτικά Κρακεράκια Τυριού

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ορεκτικά/Μεζέδες
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013 22:46
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 5051
Selenia

Νόστιμα & πολύ γευστικά σπιτικά κρακεράκια με τυρί που φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα!!

nophoto
50 κρακεράκια περίπου
5'-7'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
2 κούπες αλεύρι
90 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
3/4 της κούπας τριμμένο τυρί, της αρεσκείας μας
3/4 της κούπας νερό
Αλάτι χοντρό για πασπάλισμα
 Εκτέλεση 
Βάζουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μούλτι το αλεύρι και το βούτυρο. Τα χτυπάμε μέχρι να ψιχουλιάσουν. Προσθέτουμε το τυρί και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αρχίσουν τα υλικά να ενώνονται. Βάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να ενωθεί σε ζύμη.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 μέρη και ανοίγουμε το καθένα με ένα πλάστη σε λεπτό φύλλο. Πασπαλίζουμε από πάνω με το αλάτι και το πατάμε απαλά από πάνω με τον πλάστη για να κολλήσει στη ζύμη. Κόβουμε σε τετράγωνα και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πηρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 5'-7' ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν τραγανά.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να φτιάξουμε τα κρακεράκια και χωρίς τυρί. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε ρίγανη ή σκόρδο σκόνη ή πάπρικα.