Πουρές με Κρεμμύδια και Μπέικον

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ορεκτικά/Μεζέδες
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013 14:22
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 4296
Selenia

Γευστικός βελούδινος πουρές με πικάντικη γεύση από μπέικον και κρεμμύδια!!

nophoto
4 μερίδες
 Υλικά 
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
5 φέτες μπέικον, κομμένο σε κομματάκια
1 κούπα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/2 κούπα γάλα, ζεστό
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
 Εκτέλεση 
Βάζουμε τις πατάτες και το σκόρδο σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό (να τις σκεπάζει). Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Τηγανίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι του. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια μαζί με μία κουταλία μπέικον και τα σωτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν. Ενώνουμε σε ένα μπολ τα κρεμμύδια με το μπέικον.
Σουρώνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τις πολτοποιούμε και τις ανακατεύουμε με το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμόνι και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε μέσα το μπέικον και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού.

 Μικρά μυστικά 
Αν θέλουμε να είναι πιο ελαφρύ, χρησιμοποιούμε γάλα και κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά. Για να το σερβίρουμε αργότερα, αν θέλουμε μπορούμε να το ξαναζεστάνουμε.