Τηγανίτες αρακά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ορεκτικά/Μεζέδες
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 23:44
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 4344
Selenia

Νόστιμες τηγανίτες με αρακά και γραβιέρα, τραγανές εξωτερικά και αφράτες στο εσωτερικό τους!

nophoto
4 μερίδες
 Υλικά 
250 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
2 αυγά
1/2 κούπα γάλα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
2/3 της κούπας αλεύρι
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε μικρούς κύβους
1-2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
 Εκτέλεση 
Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 2' και τον σουρώνουμε. Βάζουμε στο μπλέντερ τον μισό από τον αρακά και τον πολτοποιούμε (να μη λιώσει εντελώς, πρέπει να είναι χοντροκομμένος). Σε ένα μπολ βάζουμε τον υπόλοιπο αρακά, το κρεμμύδι, τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, το δυόσμο και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τον λιωμένο αρακά και τη γραβιέρα και τα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα του αρακά και τις πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω για να πλατύνουν. Τηγανίζουμε για 2'-3' από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Σερβίρονται ζεστές.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε αντί για γραβιέρα να βάλουμε κομματάκια φέτας.