Ρεγκάτο Σαγανάκι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ορεκτικά/Μεζέδες
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 00:26
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 10552
Selenia

Σαγανάκι με τυρί ρεγκάτο, ένας νόστιμος, πικάντικος και εύκολος μεζές!

regato-saganaki
4 μερίδες
 Υλικά 
250 γρ. τυρι ρεγκάτο
1 φλ.τσ. αλεύρι
2 φλ.τσ. νερό
Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Λεμόνι (για το σερβίρισμα)
 Εκτέλεση 
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Κόβουμε το ρεγκάτο σε φέτες πάχους 1-1,5 εκ. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και σε ένα άλλο μπολ το νερό. Βουτάμε τις φέτες του τυριού πρώτα στο νερό, μετά στο αλεύρι (να πάει παντού) και ξανά στο νερό. Τινάζουμε ελαφρά το τυρί, για να φύγει το επιπλέον νερό. Το ρίχνουμε στο τηγάνι και το αφήνουμε να ροδίσει από τη μία μεριά. Κατόπιν το γυρίζουμε να ροδίσει και από την άλλη.
Τα σερβίρουμε ζεστά και στύβουμε από πάνω τους, αν θέλουμε, λίγο χυμό από το λεμόνι.

 Μικρά μυστικά 
Το λάδι θα πρέπει να κάψει πολύ καλά πριν ρίξουμε το τυρί για να κάνει το σαγανάκι ωραία και τραγανή κρούστα. Όταν ρίξουμε το τυρί στο τηγάνι, δε θα πρέπει να το μετακινήσουμε πριν ροδίσει από κάτω γιατί θα απλώσει το τυρί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί, απλά με το ρεγκατο γίνεται πιο πικάντικο.

Σχετικές συνταγές