Αλμυρά Palmier με τυρί

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ορεκτικά/Μεζέδες
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 23:16
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 7347
Selenia

Φτιάξτε νόστιμα αλμυρά palmier σφολιάτας με τυριά και απολαύστε τα! Γίνονται εύκολα και γρήγορα!!

palmier-me-tyri
35-40 τμχ.
15'-20'
190-200 βαθμούς C
 Υλικά 
1 πακέτο σφολιάτα (με δύο φύλλα)
2 αβγά (χτυπημένα ελαφρά με 2 κ.σ. νερό)
1/4 της κούπας κασέρι (τριμμένο)
1/4 της κούπας ρεγκάτο (τριμμένο)
1/4 της κούπας κεφαλοτύρι (τριμμένο) για πασπάλισμα
1/2 κ.γ. πάπρικα (προαιρετικά)
Σουσάμι (προαιρετικά)
 Εκτέλεση 
Ενώνουμε τα τυριά (κασέρι-ρεγκάτο)και την πάπρικα σε ένα μπολ. Βάζουμε μία λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας μας και την πασπαλίζουμε με το μισό κεφαλοτύρι. Βάζουμε πάνω τη μία σφολιάτα και την αλείφουμε με το μείγμα των αβγών. Πασπαλίζουμε από πάνω με ένα μέρος από το μείγμα των τυριών.
Διπλώνουμε τις δύο άκρες της σφολιάτας προς το κέντρο και πασπαλίζουμε πάλι με τυριά. Στη συνέχεια, διπλώνουμε πάλι τις δύο άκρες της ζύμης προς το κέντρο και ξαναπασπαλίζουμε με τα τυριά. Τέλος γυρνάμε τη μία πλευρά έτσι ώστε να καλύπτει την άλλη. Τυλίγουμε το ρολό μας με λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30'.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190-200 βαθμούς C. Βγάζουμε τις σφολιάτες από το ψυγείο και κόβουμε φέτες πάχους 1-2 εκ.
Τις πατάμε με τη παλάμη μας να πλατύνουν (αν θέλουμε τις αλείφουμε με το μείγμα του αβγού) και τις πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και σουσάμι. Τοποθετούμε τα palmier μας σε ταψιά με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 15'-20' ή μέχρι να ροδίσουν.

 Μικρά μυστικά 
Με το μείγμα των τυριών (αν φτιάξουμε δύο σφολιάτες) πασπαλίζουμε 6 φορές, το χωρίζουμε δηλαδή στα 6 για να μας φτάσει.Στο στάδιο πριν τα ψήσουμε μπορούμε να τα καταψύξουμε. Όταν τα βάζουμε στο ταψί αφήνουμε κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν αρκετά με το ψήσιμο. Μπορεί στη μέση του ψησίματος να χρειαστεί να τα γυρίσουμε για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.