Ομελέτα φούρνου με πατάτες

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 9
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ορεκτικά/Μεζέδες
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 22:45
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 16962
Selenia

Εύκολη και νόστιμη ομελέτα στο φούρνο με πατάτες, ζαμπόν και τυριά!!

omeleta-fournou
4 μερίδες
180-190 βαθμούς C
 Υλικά 
6 αβγά
3-4 κ.σ. γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
150 γρ. πατάτες
3 φέτες ζαμπόν (κομμένο σε κομματάκια)
2 κ.σ. ελαιόλαδο, συν 1 κ.γ.
1 κ.γ. μουστάρδα
100 γρ. κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο τριμμένο
2 φέτες γκούντα (κομμένο σε κομματάκια)
 Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό για 15' ή μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τις κόβουμε σε κομματάκια.
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το 1 κ.γ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά για μερικά δευτερόλεπτα στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα βαθύ πιάτο σπάμε τα αβγά, ρίχνουμε το αλατοπίπερο και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε ελαφρά για να ενωθούν. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, το μισό τριμμένο τυρί, το γκούντα και το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε αντιστάσεις και γκριλ στους 180-190 βαθμούς C ή σε σκέτο γκριλ.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις πατάτες. Τις σοτάρουμε για 2'-3', μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για να πάει παντού.
Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί και όταν ρόδίσει από κάτω αλλά έχει μέινει λίγο υγρή από πάνω τη μεταφέρουμε σε ένα ταψί* με την άψητη μεριά από πάνω και την πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Την βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 5'-7' μέχρι να ροδίσει από πάνω και να να λιώσει το τυρί. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και τη σερβίρουμε.

 Μικρά μυστικά 
*Για να γυρίσουμε την ομελέτα, φοράμε γάντια κουζίνας και παίρνουμε ένα πιάτο (μεγαλύτερο σε διάμετρο από το τηγάνι μας), το βάζουμε πάνω στο τηγάνι και αναποδογυρίζουμε την ομελέτα. Στη συνέχεια βάζουμε ένα ταψί στη διάμετρο του τηγανιού μας από πάνω από το πιάτο και αναποδογυρίζουμε ξανά μέσα την ομελέτα. Αν έχουμε τηγάνι με μεταλλικό χερούλι ή χερούλι που δεν καίγεται το βάζουμε κατευθείαν στο φούρνο. Επίσης μπορούμε να τη βάλουμε κατευθείαν σε ταψάκι και να την ψήσουμε από την αρχή στο φούρνο, απλά θα πάρει περισσότερη ώρα.