Πατάτες φούρνου με τρία τυριά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ορεκτικά/Μεζέδες
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2013 01:15
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 6847
Selenia

Ένας γευστικός συνδυασμός από πατάτες, κρέμα γάλακτος, τρία τυριά και ζαμπόν!!!

patates ograten
6-8
20’-25’
180 βαθμούς C
 Υλικά 
6 πατάτες βρασμένες
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
6-7 φέτες ζαμπόν (κομμένο σε κομματάκια)
3 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κούπα μοτσαρέλα (τριμμένο)
1 κούπα γκούντα (τριμμένο)
2 κούπες κεφαλοτύρι (τριμμένο)
Ελαιόλαδο για άλειμμα
 Εκτέλεση 
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους. Βάζουμε τις μισές σε ένα ταψί που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μισό αλατοπίπερο και ζαμπόν. Περιχύνουμε με τη μισή κρέμα γάλακτος και κατόπιν πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 20’-25’ ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει από πάνω.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω πριν ψηθεί 2-3 φέτες μπέικον σε κομματάκια. Αν θέλουμε, όταν ψηθεί πασπαλίζουμε από πάνω 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα).