Ρολλάκια καταΐφι με ζαμπόν

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ορεκτικά/Μεζέδες
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 23:47
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 7921
Selenia

Γευστικά ρολλάκια από καταΐφι με ζαμπόν, τυριά και κρέμα γάλακτος. Γίνονται εύκολα και γρήγορα!!

kataifopitakia
20 ρολάκια
30'-35'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
250 γρ. καταΐφι
100 γρ. ζαμπόν(κομμένο σε κομματάκια)
125 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. βούτυρο
180 γρ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
50 γρ. γκούντα (τριμμένο)
1 αβγό (χτυπημένο)
Αλάτι
πιπέρι
 Εκτέλεση 
Βάζουμε σε ένα μπολ τα τυριά με το ζαμπόν και τα ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το αλατοπίπερο και το αβγό. Τα χτυπάμε και ρίχνουμε το μισό μείγμα στο μπολ με τα τυριά. Ξαίνουμε το καταΐφι και το μοιράζουμε σε 20 λωρίδες. Στην αρχή κάθε λωρίδας βάζουμε 1 κ.σ. από το μείγμα τυριών-κρέμας γάλακτος. Σχηματίζουμε ρολλάκια τυλίγοντάς τα χαλαρά. Τα βάζουμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Αρχίζουμε να ρίχνουμε πάνω στα ρολλάκια μας (κουταλιά-κουταλιά) το λιωμένο βούτυρο και όταν τελειώσει με τον ίδιο τρόπο ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα της κρέμας γάλακτος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 30'-35' ή μέχρι να ροδίσουν τα ρολλάκια μας.

 Μικρά μυστικά 
Για να μη μας καούν τα ρολλάκια μας, μπορούμε να σκεπάσουμε το ταψί όσο ψήνονται με αλουμινόχαρτο και προς το τέλος να το αφαιρέσουμε για να ροδίσουν.

Σχετικές συνταγές