Μπαστουνάκια Μοτσαρέλας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ορεκτικά/Μεζέδες
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 23:41
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 17404
Selenia

Ένα νόστιμο ορεκτικό με μπαστουνάκια μοτσαρέλας!!

mpastoynakia-motsarelas1
4 μερίδες
 Υλικά 
2 αυγά, χτυπημένα
50 ml νερό
350 γρ. γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. σκόρδο σκόνη
1 κ.γ. ρίγανη
150 γρ. αλεύρι
75 γρ. καλαμποκάλευρο
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
450 γρ. τυρί μοτσαρέλα κομμένο σε μπαστουνάκια
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε τα αυγά με 50 ml νερό. Σε ένα μπολ βάζουμε τη γαλέτα, το αλάτι, το σκόρδο και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι για να ζεσταθεί. Κυλάμε τα μπαστουνάκια του τυριού πρώτα στο μείγμα με το αλεύρι, στη συνέχεια τα βουτάμε στο αυγό. Τέλος τα περνάμε από το μείγμα της γαλέτας. Τα ρίχνουμε προσεκτικά στο καυτό λάδι, και τα τηγανίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

 Μικρά μυστικά 
Σερβίρεται ζεστό, αν θέλουμε τα βουτάμε σε κέτσαπ ή κάποια άλλη σως. Μπορούμε να τα φτιάξουμε και να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη (άψητα).