Ομελέτα με λαχανικά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ορεκτικά/Μεζέδες
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 16:44
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 5698
Selenia

Ένα γρήγορο γεύμα, μια εξαιρετικά νόστιμη και εύκολη ομελέτα λαχανικών. Δοκιμάστε την!!

omeleta-laxanika
4 μερίδες
 Υλικά 
4 αβγά
2-3 κ.σ. γάλα
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά γλυκιά κομμένη σε κυβάκια
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
 Εκτέλεση 
Βράζουμε τα λαχανικα σε ζεστό νερό για 2'-3', τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα υγρά τους. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα λαχανικά. Τα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Χτυπάμε τα αβγά και το γάλα με ένα πηρούνι, ρίχνουμε αλατοπίπερο και το τυρί και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά πάνω στα λαχανικά και κουνάμε λίγο το τηγάνι για να απλωθεί καλά το μείγμα με τα αβγά. Κατά διαστήματα το ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα τρυπώντας λίγο τον πάτο, έτσι ώστε να κατέβουν τα υγρά στο κάτω μέρος και να ψηθούν καλύτερα. Όταν ροδίσει από την κάτω πλευρά και έχουν απορροφηθεί σχεδόν όλα τα υγρά της, βάζουμε ένα πιάτο μεγαλύτερο από το τηγάνι από πάνω και αναποδογυρίζουμε την ομελέτα μας. Την ξαναρίχνουμε στο τηγάνι και περιμένουμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.

 Μικρά μυστικά 
Εναλλακτικά μπορούμε, όταν είναι έτοιμη από την κάτω πλευρα, να τη βάλουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και να την ψήσουμε στο φούρνο (στο γκρίλ) για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η πάνω πλευρά. Επίσης μπορούμε, την ώρα που τσιγαρίζουμε τα λαχανικά, να προσθέσουμε κομματάκια μπέικον ή ζαμπόν ή ακόμη και λουκάνικα