Πουρές Αρακά με δυόσμο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ορεκτικά/Μεζέδες
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2012 00:03
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 4421
Selenia

Ένας κρεμώδης και λείος πουρές με αρακά και άρωμα φρέσκου δυόσμου

pouresaraka
 Υλικά 
300 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
25 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
1/2 ματσάκι δυόσμος
150 ml λευκό κρασί ξηρό
150 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
 Εκτέλεση 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το βούτυρο. Βάζουμε τον αρακά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τη μισή ποσότητα δυόσμου και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασί και βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς (30' περίπου). Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και δυναμώνουμε τη φωτιά λίγο. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατόπιν ρίχνουμε στο μπλέντερ το μείγμα και το πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα λείο πουρέ. Βάζουμε και τον υπόλοιπο δυόσμο και πολτοποιούμε λίγο ακόμη, χωρίς όμως να λιώσει εντελώς.

 Μικρά μυστικά 
Σερβίρεται ζεστό και συνδιάζεται ωραία με ψάρι τηγανιτό.