Νηστίσιμο κέικ με κομματάκια κουβερτούρας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Χωρίς λάδι
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 01:07
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 17986
Selenia

Ένα γευστικό κέικ, αλάδωτο με ξεχωριστή γεύση από κομματάκια κουβερτούρας!!

nophoto
1 φόρμα 20-24 εκ.
30'
190 βαθμούς C
 Υλικά 
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
1 & 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
2 κούπες σταγόνες κουβερτούρας
2 κούπες σόδα (αναψυκτικό)
4 κ.σ. ξύδι
2 βανίλιες
Λίγο ταχίνι για το άλειμμα
 Εκτέλεση 
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις σταγόνες κουβερτούρας και τη μαγειρική σόδα και τα ανακατεύουμε.
Κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε την υγρή σόδα, το ξύδι και τις βανίλιες. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Αλείφουμε με λίγο ταχίνι μία φόρμα 20-24 εκ. και την πασπαλίζουμε με αλεύρι . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς C για 30'.

 Μικρά μυστικά 
Αντί να βάλουμε ταχίνι μπορούμε να κόψουμε ένα στρογγυλό από λαδόκολλα στη διάμετρο του ταψιού και μία λωρίδα ακόμη για τα πλαϊνά. Αν δε θέλουμε να είναι εντελώς αλάδωτο το κέικ μπορούμε να αλείψουμε τη φόρμα με μαργαρίνη.