Ραβανί νηστίσιμο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 60
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Χωρίς λάδι
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013 17:12
Γράφτηκε από τον/την Άννη
Εμφανίσεις: 72535
Άννη

Εύκολο, σιροπιαστό και... αλάδωτο!

IMG_20160406_011256
1 μεσαίο πυρέξ
50'
170 βαθμούς C
 Υλικά 
1 ποτήρι ζάχαρη
3 ποτήρια πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 κ.γ. σόδα
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
1/2 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό
Καρύδια ή ινδική καρύδα για πασπάλισμα

Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
2 & 1/2 ποτήρια νερό
Λίγες σταγόνες λεμονιού και μία φλούδα από λεμόνι
 Εκτέλεση 
Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και τις βανίλιες. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόδα στην πορτοκαλάδα, τη ρίχνουμε στο μείγμα, βάζουμε και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 15'. Μετά ανακατεύουμε ξανά, βάζουμε το μείγμα σ'ένα μεσαίο πυρέξ και ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς C για 50' περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Φτιάχνουμε το σιρόπι να κρυώνει και το ρίχνουμε στο ζεστό παντεσπάνι.
Αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει το σιρόπι και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια ή ινδική καρύδα.

 Μικρά μυστικά 
Εξαιρετική γεύση δίνουν τα ολόκληρα και καβουρδισμένα αμύγδαλα, που μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα στο τέλος πριν το βάλουμε στο πυρέξ.

Σχετικές συνταγές