Νηστίσιμα μάφιν πορτοκάλι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Χωρίς λάδι
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 16:04
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 13016
Selenia

Αφράτα και νόστιμα, νηστίσιμα μάφιν, με άρωμα πορτοκαλιού και ταχίνι!!

nistisimo-mafin
12 μάφιν
35'-40'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
5 & 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 & 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα ταχίνι & λίγο ακόμη για το άλειμμα
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
2 & 1/2 κούπες χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανίλια
 Εκτέλεση 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το ταχίνι με τη ζάχαρη, να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε το χυμό, τη βανίλια και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθούν.
Αλείφουμε με ταχίνι 1 ταψάκι με 12 θήκες για μάφιν ή 12 φορμάκια για κεκάκια. Μοιράζουμε το μείγμα του μάφιν στις θήκες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 35'-40' ή μέχρι να ροδίσουν. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν τα βγάζουμε από τις θήκες τους.

 Μικρά μυστικά 
Για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμα τα τρυπάμε στο κέντρο με μία οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι εντάξει. Μπορούμε να τα κόψουμε και να τα αλείψουμε με μαρμελάδα. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Τα φυλλάμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.