Νηστίσιμες Καριόκες

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 8
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Χωρίς λάδι
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 16:05
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 17877
Selenia

Μια νηστίσιμη συνταγή για καριόκες, νόστιμη και εύκολη!

kariokes
20
 Υλικά 
1/2 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπας νερό
1/4 κ.γλ. κανέλα
1/4 κ.γλ. γαρύφαλο
2 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
1 κ.σ. κακάο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 & 1/2 κούπας καρυδόψιχα (τριμμένη)
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
1 βανίλια

Επικάλυψη:
250 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
1 κ.σ. βιτάμ
 Εκτέλεση 
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να βράσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, τα καρύδια, τα μπαχαρικά και τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε και τα υγρά υλικά μας και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν σα ζύμη. Βάζουμε το μπολ για λίγο στο ψυγείο και στη συνέχεια το βγάζουμε και το πλάθουμε σε μακρόστενο ρολό. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το ξαναβάζουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο, για να σφίξει. Στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες 2-3 εκατοστών.
Λιώνουμε τη σοκόλατα σε μπεν μαρί μαζί με το βιτάμ και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.

Με μία σπάτουλα ή δυο πηρούνια βουτάμε τις καριόκες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και τις ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν καλά. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε μεταλλικό κουτί ή τις τυλίγουμε μία-μία με αλουμινόχαρτο.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε τη ζύμη να την ανοίξουμε σε φύλλο με έναν πλάστη και να κόψουμε τις καριόκες μας με κουπ πατ. Αν θέλουμε για να είναι η συνταγή μας πιο νηστισιμη, μπορούμε να παραλείψουμε το βιτάμ στην επικάλυψη.