Κέικ Πορτοκαλιού Νηστίσιμο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 9
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Με λάδι
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 10:15
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 13661
Selenia

Ένα αφράτο, πολύ γευστικό νηστίσιμο κέικ. Γίνεται πολύ αρωματικό, χάρη στο αρκετό ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού που περιέχει!!

keik-portokalioy-nistisimo
1 φόρμα κέικ
50'-60'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
3 & 1/2 κούπες φαρίνα
1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
1/3 κ.γ. αλάτι
2 φλ.τσ. πορτοκάλι χυμό
Αρκετό ξύσμα πορτοκάλι
1 φλ.τσ. ζάχαρη
180 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
2 βανίλιες
 Εκτέλεση 
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Κοσκινίζουμε τη φαρίνα και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και το ξύσμα.Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα με τη μαργαρίνη εναλλάξ με τον χυμό,ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα που την έχουμε αλείψει με μαργαρίνη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 50'-60'. Όταν κρυώσει το βγάζουμε από τη φόρμα.

 Μικρά μυστικά 
Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο αλεύρι, το βλέπουμε την ώρα που το φτιάχνουμε. Για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμο το τρυπάμε στο κέντρο με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνό είναι ψημένο.