Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 23
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Με λάδι
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 01:13
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 51531
Selenia

Πολύ γευστικοί και αρωματικοί, νηστίσιμοι κεφτέδες με πατάτες!!

nophoto
4-6 μερίδες
 Υλικά 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό πατάτες βρασμένες
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
2-3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνιθο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. αλεύρι & επιπλέον για πασπάλισμα
1/2 φλ.τσ. γαλέτα
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
 Εκτέλεση 
Λιώνουμε τις πατάτες στο μπλέντερ ή με πηρούνι, πριν κρυώσουν. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που πλάθεται. Πλάθουμε πλακέ κεφτέδες 4-5 εκατοστών. Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι και κυλάμε μέσα τους κεφτέδες που έχουμε πλάσει.
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει καλά ρίχνουμε τους πατατοκεφτέδες. Τους τηγανίζουμε για 2'-3', μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε πιάτο που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει το λάδι.

 Μικρά μυστικά 
Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε λάδι, αν είναι πολύ αραιό προσθέτουμε αλεύρι.