Μαλακά Μουστοκούλουρα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 8
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Με λάδι
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 23:17
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 11829
Selenia

Νόστιμα μαλακά μουστοκούλουρα, γίνονται πολύ αφράτα και μυρωδάτα!!

moystokoyloyra-malaka
40-50 μουστοκούλουρα
15'-17'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
1 & 1/4 της κούπας σπορέλαιο
1 κούπα χυμός πορτοκάλι
1 κούπα πετιμέζι
3 κ.σ. κονιάκ
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 & 1/2 κ.γ. σόδα
4 κ.σ. κακάο
3 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
6-7 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 Εκτέλεση 
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα υγρά υλικά μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μείγμα μας, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε για λίγη ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί 15'-20'. Κατόπιν αρχίζουμε να πλάθουμε μουστοκούλουρα και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 15'-17' ή μέχρι να ροδίσουν τα μουστοκούλουρα.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να τα κάνουμε σαλιγκαράκια ή για μεγαλύτερη ευκολία τα κάνουμε στρογγυλά και τα πατάμε λίγο με το χέρι μας. Τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί με καπάκι, για να παραμείνουν μαλακά και να μην ξεραθούν.