Νηστίσιμα σταφιδόψωμα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Με λάδι
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 09 Μαρτίου 2013 23:41
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 11291
Selenia

Γλυκά ψωμάκια με σταφίδες, ότι πρέπει για πρωινό ή κολατσιό για όσους νηστεύουν!!

nistisima-stafidopsoma2
15-20 σταφιδόψωμα
25’-30’
200 βαθμούς C
 Υλικά 
2 κούπες αλεύρι σκληρό
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα μαργαρίνη (λιωμένη) ή σπορέλαιο
30 γρ. νωπή ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 κούπα νερό χλιαρό
Ξύσμα πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2/3 της κούπας σταφίδες
 Εκτέλεση 
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και την αφήνουμε να αφρίσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε ελαφρά. Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και τα προσθέτουμε λίγο-λίγο στο υπόλοιπο μείγμα ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μία ζύμη λεία και μαλακιά. Κατόπιν ενσωματώνουμε στη ζύμη και τις σταφίδες, ζυμώνοντας ελαφρά για να πάνε παντού. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί. Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά σταφιδοψωμάκια στο σχήμα που θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 25’-30’ μέχρι να διπλασιαστούν. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 25’-30’ ή μέχρι να ροδίσουν τα σταφιδοψωμάκια μας. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αλείφουμε με λίγη λιωμένη μαργαρίνη.

 Μικρά μυστικά 
Μπορεί να μη χρειαστεί όλο το αλεύρι. Αντί για σταφίδες μπορούμε να προσθέσουμε καρύδια κομμένα σε κομματάκια ή κομματάκια κουβερτούρας.

Σχετικές συνταγές