Καθαρίζουμε το σπανάκι, αφού πρώτα το πλύνουμε καλά (αλλάζουμε το νερό 3 φορές) και το κόβουμε σε κομμάτια. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Κατόπιν ρίχνουμε το σπανάκι, το άνηθο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό και το αλατοπίπερο. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω διάσπαρτα το ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για 20’. Όταν το ρύζι μαλακώσει και πιει τα υγρά του είναι έτοιμο.
Σπανακόρυζο
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Λαδερά
- Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 00:54
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 10279
Selenia
Ένα παραδοσιακό, υγιεινό και νόστιμο φαγητό!! Ότι πρέπει για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο!!
4-6 μερίδες
30'
• • •
Υλικά |
1 κιλό σπανάκι
4-5 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
4-5 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσ. φρέσκες ντομάτες λιωμένες ή 1/2 φλ. τσ. χυμό ντομάτας
1/2 φλ. τσ. νερό
1 φλ. τσ. ρύζι
Αλάτι, πιπέρι
4-5 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
4-5 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσ. φρέσκες ντομάτες λιωμένες ή 1/2 φλ. τσ. χυμό ντομάτας
1/2 φλ. τσ. νερό
1 φλ. τσ. ρύζι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Κατά διαστήματα κοιτάμε να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό για να καλυφθεί το ρύζι και να μπορέσει να βράσει. Αν θέλουμε να γίνει νηστίσιμο, δε βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι σε νερό. Επίσης γίνεται και με λεμόνι, αντικαθιστούμε την ντομάτα με το χυμό από 1-2 λεμόνια και προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για το ρύζι.
Διαβάστε Περισσότερα...