Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 7
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κρεατικά
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 10:18
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 9109
Selenia

Σουτζουκάκια με σάλτσα, νόστιμα και πικάντικα!!

soutzoukakia_smyrneika
4 μερίδες
 Υλικά 
500 γρ. κιμάς (μισός χοιρινός-μισός μοσχαρίσιος)
1/2 φλ.τσ. τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα) ή ψωμί μπαγιάτικο
1-2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο) ή 1-2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 αβγό
1 & 1/2 κ.γ. κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο κόκκινο κρασί

Σάλτσα
1/2 φλ.τσ. λάδι
1 & 2/3 φλ.τσ. χυμός ντομάτας & 2/3 φλ.τσ. νερό χλιαρό (ή βάζουμε φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες)
1/2 φλ.τσ. κόκκινο κρασί
1/2 πιπεριά γλυκιά (ψιλοκομμένη)
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
Κανέλα (προαιρετικά)
Λίγη ζάχαρη
 Εκτέλεση 
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε ένα μπολ (εκτός από το κρασί) και τα ζυμώνουμε για 3'-4', ρίχνοντας λίγο λίγο το κρασί. Τα πλάθουμε σε μεγαλούτσικα σουτζουκάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30'-1 ώρα. Κατόπιν αν θέλουμε τα τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο ή τα ψήνουμε στο φούρνο στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν η σάλτσα πήξει λίγο η βάζουμε μέσα τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να βράσουν με σκεπάσμένη την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία για 15'-20'.

 Μικρά μυστικά 
Αν τα τηγανίσουμε το λάδι πρέπει να έχει κάψει πολύ. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα λάδι από το τηγάνι. Αν θέλουμε τα σερβίρουμε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές

Σχετικές συνταγές