Παραδοσιακά Σουηδικά Κεφτεδάκια

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κρεατικά
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 09 Ιουνίου 2013 19:08
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 5492
Selenia

Νοστιμότατα σουηδικά κεφτεδάκια με βελούδινη σάλτσα από κρέμα γάλακτος!!

nophoto
4 μερίδες
40'
 Υλικά 
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ. κιμά χοιρινό
1/2 φλ.τσ. ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού (χτυπημένα σε μούλτι)
1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος (για τα κεφτεδάκια)
2 κύβοι βοδινό
1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος (για τη σάλτσα)
2 φλ.τσ. νερό
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2-3 κ.σ. αλεύρι
Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
 Εκτέλεση 
Σε ένα μπόλ βάζουμε τους κιμάδες, τα ψίχουλα του ψωμιού, την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το κρεμμύδι, το μοσχοκάρυδο, και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε για 7'-8' μέχρι να ενωθούν καλά. Πλάθουμε σε αρκετά μικρά κεφτεδάκια. Βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και τα ροδίζουμε από όλες τις μεριές.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό και όταν ζεσταθεί διαλύουμε μέσα τους κύβους. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30'. Κατόπιν αφαιρούμε τα κεφτεδάκια με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε στο ζωμό την κρέμα γάλακτος, μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε ένα ποτήρι λίγο νερό, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά. Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 2'-3' ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ξαναρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια συνοδευμένα με ζυμαρικά, πατάτες ή ρύζι και τα περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα μας.

 Μικρά μυστικά 
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 φλ.τσ. γάλα, αντί να βάλουμε κρέμα γάλακτος. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένο μπαχάρι.