Αρνάκι Γεμιστό με Κεφαλοτύρι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κρεατικά
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 07 Μαΐου 2013 12:54
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 4292
Selenia

Αρνάκι γεμιστό με κεφαλοτύρι και ρύζι, νόστιμο και πολύ γευστικό!!

nophoto
4-6 άτομα
1 ώρα και 40'
180-190 βαθμούς C
 Υλικά 
1 & 1/2 κιλό αρνί χωρίς κόκκαλο, χτυπημένο για ρολό
4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γρ. κεφαλοτύρι, κομμένο σε κύβους
4-5 φέτες ζαμπόν ή μπέικον, κομμένες σε κομματάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμη για άλειμμα
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2-3 κ.σ. ρύζι
4-5 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
 Εκτέλεση 
Γέμιση: Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ζαμπόν ή το μπέικον και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μαϊντανό, το ρύζι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 2'-3' ακόμη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν ρίχνουμε και το τυρί.
Συναρμολόγηση: Βάζουμε το αρνί σε ένα ταψί, το αλείφουμε στην πάνω μεριά με τη μουστάρδα και του ρίχνουμε αλατοπίπερο. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και το τυλίγουμε σε ρολό. Το δένουμε με ένα σπάγκο σφιχτά και το αλείφουμε με λίγο λάδι. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς C για 1 ώρα και 30'. Κατά διαστήματα το αλείφουμε με λάδι. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο φούρνο μερικά λεπτά να ροδίσει.
Αφού κρυώσει λίγο το ρολό, αφαιρούμε το σπάγκο και το κόβουμε σε φέτες.

 Μικρά μυστικά 
Συνοδεύεται με πατάτες ψημένες στο φούρνο (μπορούμε να τις βάλουμε στο ταψί να ψηθούν μαζί με το κρέας) ή ρύζι.