Χοιρινό κοκκινιστό με σκόρδο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 7
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κρεατικά
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 13:22
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 23694
Selenia

Ένα νόστιμο κοκκινιστό με σκόρδο και κουκουνάρια. Δοκιμάστε το!!

xoirino-skordo
 Υλικά 
700-800 γρ. χοιρινό φιλέτο σε κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
1 κουτί σάλτσα ντομάτας ή ντοματάκια (500 γρ.)
2-3 κ.σ. κουκουνάρι
1 γαρύφαλο
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
1 ξύλο κανέλας
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. βούτυρο
1-2 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουρ
Αλάτι
Πιπέρι
 Εκτέλεση 
Ζεσταίνουμε το λάδι και αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και πασπαλίζουμε από πάνω το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε στη συνέχεια τη σάλτσα, το γαρύφαλο, την κανέλα, το φύλλο δάφνης και λίγο αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 40'-50'. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι με το βούτυρο και το ρίχνουμε στο φαγητό όταν είναι εντελώς έτοιμο.

 Μικρά μυστικά 
Ταιριάζει πολύ ωραία με ρύζι. Αν θέλουμε όταν ρίχνουμε τη σάλτσα προσθέτουμε και μερικά μανιτάρια.