Ζεσταίνουμε το λάδι και αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και πασπαλίζουμε από πάνω το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε στη συνέχεια τη σάλτσα, το γαρύφαλο, την κανέλα, το φύλλο δάφνης και λίγο αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 40'-50'. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι με το βούτυρο και το ρίχνουμε στο φαγητό όταν είναι εντελώς έτοιμο.