Μοσχαράκι κοκκινιστό

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κρεατικά
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2012 00:58
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 4806
Selenia

Το κλασσικό κοκκινιστό μοσχαράκι

mosxaraki
6 μερίδες
1 1/2 - 2 ώρες
 Υλικά 
1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
250 γρ. σάλτσα ντομάτας ή φρέσκες ντομάτες
Νερό (όσο χρειαστεί)
3/4 της κούπας κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 ξύλο κανέλας
Αλάτι
Πιπέρι
 Εκτέλεση 
Βάζουμε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει ρίχνουμε το κρέας. Γυρνάμε κατά διαστήματα τα κομμάτια για να ροδίσουν. Τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά, ανακατεύοντάς το. Ξαναβάζουμε το κρέας και μετά από λίγο το σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τη σάλτσα και το νερό, όσο χρειάζεται για να σκεπάσει το κρέας. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα του.

 Μικρά μυστικά 
Αν θέλουμε βράζουμε πρώτα το κρέας και όταν έχει βγάλει αφρούς (πριν πάρει βράση) το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο να στραγγίξει, κατόπιν συνεχίζουμε κανονικά την εκτέλεση της συνταγής. Μπορούμε να το γαρνίρουμε με ρύζι ή πατάτες. Στη χύτρα θέλει 35'-40'.