Καρυδόπιτα Σιροπιαστή

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 9
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Σιροπιαστά
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 15:58
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 1743
Selenia

Μια νόστιμη, αφράτη και ζουμερή Καρυδόπιτα.

IMG_20181207_154856
1 Ταψί
30'-35'
180 C
 Υλικά 
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 & 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. σιμιγδάλι
2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. Κανέλα τριμμένη
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

Σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 λεμόνι Χυμό
1 Κανέλα ξυλο
1 σφήνακι ποτο
 Εκτέλεση 
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να προλάβει να κρυώσει. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει (έντονα) το αφήνουμε για άλλα 5'.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 15'. Προσθέτουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε απαλά όλα μαζί για να ενωθούν. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 28-30 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30'-35' ανάλογα με το φούρνο μας.
Όταν ψηθεί βγάζουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο και τη σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι, λίγο-λίγο με μια κουτάλα. Όταν απορροφήσει όλο το σιρόπι, κόβουμε σε μερίδες την καρυδόπιτα.

 Μικρά μυστικά 
Για να απορροφήσει καλύτερα το σιρόπι μπορούμε, αφού ψηθεί να την τρυπήσουμε γύρω γύρω και σε διάφορα σημεία της με μία οδοντογλυφίδα.

Σχετικές συνταγές