Παγωτό βανίλια

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 6
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Παγωτά/Κρέμες
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012 16:18
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 8037
Selenia

Παγωτό βανίλια, νόστιμο, δροσερό και πολύ εύκολο, με λίγα αβγά!

pagoto-vanilia
1 lt
 Υλικά 
250 ml γάλα πλήρες
100-120 γρ. ζάχαρη
2 μέτρια αβγά
500 γρ. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
 Εκτέλεση 
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και παράλληλα χτυπάμε τα αβγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.Ρίχνουμε 5-6 κ.σ. από το ζεστό γάλα στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύουμε, στη συνέχεια το αδειάζουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μείγμα σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μη βράσει, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή. Στη συνέχεια το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αναμειγνύουμε σε ένα άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Το βάζουμε στη συντήρηση για 12 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια το βάζουμε στη παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της (ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή από το στόμιο ενώ είναι σε λειτουργία ο αναδευτήρας). Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη.

 Μικρά μυστικά 
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε σε μπολ για 30' στην κατάψυξη, το βγάζουμε-το χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει και το ξαναβάζουμε για άλλα 30'στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές. Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά π.χ. μπισκότα.