Υπέροχο Παγωτό Πραλίνα Παρφέ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Παγωτά/Κρέμες
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013 10:48
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 6629
Selenia

Ένα πεντανόστιμο παγωτό πραλίνα, που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα χωρίς παγωτομηχανή!!

pagoto-pralina
1 λίτρο
 Υλικά 
350 γρ. σοκολάτα πραλίνα (τύπου Break πραλίνα)
475 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
90 γρ. ασπράδια αυγού
 Εκτέλεση 
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη σοκολάτα και 125 γρ. από την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτία μέχρι να λιώσουν και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί τα ασπράδια με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βάζουμε το μείγμα με τα ασπράδια σε ένα μπολ. Το χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (350 γρ.) σε σαντιγί. Ρίχνουμε το 1/3 της στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά για να ενσωματωθεί και κατόπιν ρίχνουμε την υπόλοιπη ανακατεύοντας πάλι απαλά. Τέλος προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύουμε να ενωθεί.
Βάζουμε το παγωτό μας στην κατάψυξη για 10-12 ώρες, πριν το σερβίρουμε.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς πριν το βάλουμε στην κατάψυξη.