Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη σοκολάτα και 125 γρ. από την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτία μέχρι να λιώσουν και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί τα ασπράδια με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βάζουμε το μείγμα με τα ασπράδια σε ένα μπολ. Το χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (350 γρ.) σε σαντιγί. Ρίχνουμε το 1/3 της στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά για να ενσωματωθεί και κατόπιν ρίχνουμε την υπόλοιπη ανακατεύοντας πάλι απαλά. Τέλος προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύουμε να ενωθεί.
Βάζουμε το παγωτό μας στην κατάψυξη για 10-12 ώρες, πριν το σερβίρουμε.
Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί τα ασπράδια με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βάζουμε το μείγμα με τα ασπράδια σε ένα μπολ. Το χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (350 γρ.) σε σαντιγί. Ρίχνουμε το 1/3 της στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά για να ενσωματωθεί και κατόπιν ρίχνουμε την υπόλοιπη ανακατεύοντας πάλι απαλά. Τέλος προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύουμε να ενωθεί.
Βάζουμε το παγωτό μας στην κατάψυξη για 10-12 ώρες, πριν το σερβίρουμε.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.