Τούρτα Κωκ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 5
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 19:59
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 234
Selenia

Μια πεντανόστιμη τούρτα κωκ, με κρέμα και γλάσο σοκολάτας, ελαφριά και δροσερή

IMG_20200112_145344
1 τούρτα, φόρμα 28-32 εκ.
30'
180 C
 Υλικά 
Παντεσπάνι:
1 φλ.τσ. Φαρίνα
2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
4 Αυγά
1 φλ.τσ. Ζάχαρη
1 Βανίλια

Κρέμα:
2 & 1/2 φλ.τσ. Γάλα
1 φλ.τσ. Ζάχαρη
4 κ.σ. Αλεύρι
2 κ.σ. Κορν φλάουρ
2 Αυγά
2 κ.σ. Βούτυρο
1 Βανίλια

Σιρόπι:
100 γρ. Νερό
100 γρ. Ζάχαρη

Γλάσο:
125 γρ. Κουβερτούρα
100 γρ. Γάλα Εβαπορέ
20 γρ. Μαργαρίνη
1 κ.σ. Μέλι
 Εκτέλεση 
Παντεσπάνι: Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα (με λαδόκολλα) 28-32 εκ. Ψήνουμε στους 180 C για 30'.

Κρέμα: Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το μισό γάλα, σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το βούτυρο) μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και αφού πάρει βράση, το αφήνουμε για 3' να βράσει. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Γλασο: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα λιώνουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας απαλά.

Συναρμολόγηση: Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση. Σιροπιάζουμε το ένα κομμάτι. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα. Βάζουμε επάνω το δεύτερο κομμάτι και το σιροπιάζουμε. Ρίχνουμε από πάνω το γλάσο με ένα κουτάλι,ξεκινώντας από το κέντρο. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.

 Μικρά μυστικά 
Την κρέμα πριν την βάλουμε πάνω στο παντεσπάνι την ξαναχτυπάμε. Το σιρόπι να είναι κρύο πριν σιροπιάσουμε το παντεσπάνι. Το γλάσο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Η τούρτα διατηρείται στο ψυγείο.