Το Μιλφέιγ μου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 8
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 02 Νοεμβρίου 2014 10:52
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 7209
Selenia

Ένα πεντανόστιμο μιλφέιγ που όταν το φτιάχνουμε δε μένει πάνω από δύο ημέρες στο ψυγείο μας. Δοκιμάστε το!!

Milfeig1
10-15 τεμ.
190 βαθμούς C
 Υλικά 
1 λίτρο γάλα
280 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
170 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
1 βανίλια
2-3 κ.σ. βούτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος
Άχνη ζάχαρη (για να πασπαλίσουμε)
2 φύλλα σφολιάτας
 Εκτέλεση 
Για την Κρέμα: Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε 500 ml από το γάλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε στο μείγμα με τα αβγά αρκετές κουταλιές από το ζεσταμένο γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα ενώ ανακατεύουμε συνεχώς δυνατά, μέχρι να δέσει η κρέμα μας και πήξει. Μόλις δέσει βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε το βούτυρο. Το ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη να ενωθεί με την κρέμα μας. Κατόπιν αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και αφού καλύψουμε όλη την επιφάνειά της με μεμβράνη. Αφού κρυώσει εντελώς την ξαναχτυπάμε με τον αυγοδάρτη δυνατά για 2-3 λεπτά. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να γίνει παχύρευστη σαντιγί. Κατόπιν την ενώνουμε απαλά με την κρέμα βανίλιας.
Για την Σφολιάτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Βάζουμε σε δυο ταψιά λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω τα φύλλα σφολιάτας. Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλη τους την επιφάνεια. Κατόπιν τα ψήνουμε για 20'-25' ή μέχρι να ροδίσουν. Μετά τα βγάζουμε και φορώντας γάντια κουζίνας τα γυρνάμε από την άλλη μεριά και τα πιέζουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνειά τους για να αφαιρέσουμε τον αέρα. Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10'-15' ή μέχρι να ροδίσουν και από αυτή τη μεριά. Αφού κρυώσουν εντελώς κόβουμε το καθένα σε 3 ίσα μέρη.
Χωρίζουμε την κρέμα μας σε δύο μέρη. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε δύο κομμάτια από τη σφολιάτα και απλώνουμε το ένα μέρος της κρέμας.από πάνω. Βάζουμε τα άλλα δύο κομμάτια σφολιάτας και απλώνουμε και το άλλο μέρος της κρέμας. Θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα φύλλα σφολιάτας και τα απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα. Τέλος, πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μισό αλεύρι με κορν φλάουρ. Στην κατσαρόλα ανακατεύουμε συνέχεια με δύναμη για να μη σβολιάσει η κρέμα μας.

Σχετικές συνταγές